tisdag 12 april 2022

Hur man gömmer en mammut

Alexander önskar sig ett husdjur mer än något annat. Men att böna och be hjälper föga, mamma och pappa säger blankt nej. Alexander har till och med försökt ta med olika djur hem och gömma dem. Grodor, hundar och kattungar har bott i byrålådor, under sängen, i garderoben, ute i redskapsskjulet i trädgården. Men mamma eller pappa har alltid hittat dem efter som mest nån vecka. 

Att Alexander ändå gör ett försök med att gömma en livs levande mammut som han stöter på på vägen hem från skolan får man väl anse som rätt så förslaget. Efter att Ingalisa, som Alexander döper sin nyfunna vän till, lyckats flytta hela pappas garage flera kvarter inser Alexander att han nog inte klarar av att gömma en mammut på egen hand går. Alltså måste han inviga bästa kompisen Nisse som får hjälpa Alexander att baxa in Ingalisa i ett bergrum som tillhör militären. Sen hjälps de åt att gå till Ingalisa med mat och att mocka i bergrummet. Men att militären en dag ska dyka upp för att använda det här bergrummet har ingen av killarna räknat med och ett tu tre så har Ingalisa rymt och hela byn pratar om förrymda mammutar. Hur ska det nu gå för Ingalisa?

Hur man gömmer en mammut är en fartfylld och humoristisk kapitelbok för lågstadiet signerad Katarina von Bredow. Med tanke på Bredows andra alster så sticker den här berättelsen onekligen ut. Kul. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar