tisdag 8 november 2022

Amy, Aron och anden

Länk till adlibris och bokus
Amy och Aron är kompisar. Oftast hänger de på skroten som Amys pappa har. Eller så sitter de och väntar på banvallen i hopp om att det är Arons pappa som kör tåget och att han ska tuta och sakta in när han kör förbi. Det är det Aron önskar sig allra mest. Men eftersom hans önskning aldrig slår in hoppas de istället på att Amys önskningar om att få en katt och fred på jorden ska inträffa istället. 

En dag hittar Amy och Aron en rostig oljekanna på skroten. Inifrån hörs en ilsken röst. Det bor nämligen en osynlig ande inne i lampan. Och den här anden är så trött på att tvingas uppfylla önskningar och less på att inte ha några riktiga kompisar. Mujo, som anden heter, är inte den enklaste ande att bli kompis med, men Amy och Aron ger inte upp. Och i takt med att de visar Mujo hur riktiga kompisar kan vara så förkroppsligas Mujo en liten bit i taget ända till man kan se hela honom. 

Amy, Aron och anden är skriven av Ulf Stark och rikt illustrerad av Per Gustavsson. Detta är en kapitelbok för lågstadiet som kanske främst gör sig som högläsning där man kan varva läsningen med att prata om vänskap och kompisrelationer. Amy, Aron och anden är en både fin och rolig liten berättelse om sådant som är viktigt i livet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar