måndag 28 februari 2011

Den dansande djävulen

Martin Widmark är aktuell med ännu en ny bokserie. Den här gången är det Tyko Flores äventyr och den första boken i den planerade trilogin, Den dansande djävulen, är en otroligt spännande inledning.

Tyko är 13 år och lever sitt liv, liksom alla andra föräldralösa pojkar, nere i gruvan hundratals meter under marken. Deras uppgift är att bryta silver som ska bekosta den maktgalne hertigens excentriska leverne. Hertigen som har makten i gruvstaden är även känd under namnet Den dansande djävulen eftersom han anordnar överdådiga fester. Den som yppar minsta kritik eller klagomål mot hertigen eller hans fester bestraffas med döden. Därför tiger folket och fortsätter gå på hertigens fester.

En gång i veckan hissas pojkarna upp genom det smala djupa schaktet, får se dagsljus och får undervisning i kyrkan. Detta är blott en kort paus från det hårda livet nere i gruvan men en mycket välkommen paus. Genom en dröm sätts någonting i rullning för Tyko en av dessa dagar. Märkliga ledtrådar leder Tyko till en hemlig port, en port till en helt ny värld.

Jag ser fram emot att läsa nästa del i trilogin. Speciellt eftersom Den dansande djävulen slutar med en cliffhanger. Jag gillar också det snygga omslaget till boken som är illustrerat av Henrik Tamm. Varje kapitel inleds dessutom av hans snygga illustrationer.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Kul att du gillar Tyko Flores! Du har väl inte missat Tykofloresbloggen i väntan på nästa bok? http://tykoflores.se/. Hälsningar Elisabeth (som jobbar med tykoflores.se)

    SvaraRadera
  2. Oj! Jo, det har jag missat. Ska genast gå in och kolla.

    SvaraRadera
  3. Hej igen Anna,

    Så himla roligt att du gillar Den dansande djävulen! Nu finns andra delen i Tyko Flores ute i handeln, Fyrtornet i Son-Li, och jag tänkte höra om du är intresserad av att få ett ex? Maila i så fall din adress till elisabeth.hernqvist@bonnierforlagen.se

    Hälsningar Elisabeth (som jobbar med tykoflores.se)

    SvaraRadera