fredag 15 juli 2011

Utmärkt semesterläsning

Jonathan Troppers Konsten att tala med en änkling var en perfekt inledning på mitt semesterläsande! Lättsam, rolig och välskriven bok om sorg och förlust som man, handlingen till trots, blir riktigt glad av. En utmärkt feel-good-bok med andra ord.

I två år var Doug gift med sitt livs kärlek. I ett år har han sörjt sin hustrus bortgång. Doug har inte ens fyllt 30 men är redan änkling, deprimerad och alkoholiserad och saknar helt framtidstro. Det enda han vill är att få vara ifred med sin sorg och självömkan men hans tvillingsyster Claire tycker att han har sörjt tillräckligt och inleder en kampanj för att få sin bror på banan igen. Snart har ryktet om att Doug är tillgänglig på dejtingmarknaden spridits och Doug, som redan har fullt upp med att hantera sin strulige styvson och sin kärlekskranka grannfru, har snart hela stans singelkvinnor efter sig.

Konsten att tala med en änkling erbjuder intelligent och ibland rent dråplig humor som varvas med eftertänksamma stycken om kärlek, sorg och förlust i en alldeles lagom blandning. Jag gillar boken skarpt! Ett plus i kanten för det snygga bokomslaget dessutom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar