onsdag 30 november 2011

Spegelns hemlighet

Ewa Christina Johanssons Spegelns hemlighet är tredje boken om Ella. Liksom i de två tidigare, Tavlans hemlighet och Spelkortets hemlighet möter Ella mystik, gåtor och spöken.

På en loppmarknad hittar Ella en dammig och repig spegel. Den är ganska smutsig och det är svårt att ens spegla sig ordentligt i den, men när Ella kikar lite närmare ser hon skuggor som tar form i spegeln. Medan hon betraktar skuggorna i spegeln blir hon medveten om att spegeln liksom suger fast henne. Det går inte att släppa blicken från den och Ella går närmre och närmre. Det är som om spegeln bär på en hemlighet och Ella vet att hon bara måste ha den.

Hon lyckas till slut övertala sin mamma om att köpa spegeln och de placerar den nere i källaren eftersom Ellas mamma tycker den är så ful och helst inte vill se den. Men väl hemma i Ellas källare är det som om all magi försvunnit från spegeln. Ella ser inget konstigt med spegeln och hon känner inte heller av något annorlunda som hon gjorde i butiken. Nu verkar spegeln vara en helt vanlig spegel. Men så när Ella och hennes tvillingsyster Ida är ensamma hemma och står och betraktar spegeln, går plötsligt strömmen och allt ljus försvinner. När lamporna tänds igen har Ida försvunnit. Tänk om hon har sugits in i spegeln?!

Spegelns hemlighet är lättläst och spännande med ett driv i berättelsen som gör att det är svårt att släppa boken när man väl börjat. Jag hoppas att Ewa Christina Johansson fortsätter att skriva fler böcker om Ella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar