tisdag 7 februari 2012

Utpekad

En ung kvinna hittas mördad i skogen och då Nathans pappas lastbil synts på en plats i närheten är polisen intresserad av att veta om han gjort några särskilda iakttagelser. Men vittnesförhöret slutar med att Nathans pappa själv blir häktad för mordet och Nathans värld faller ihop. Allt pekar på att Nathans pappa faktiskt är skyldig och även om Nathan inte vill tro på det först börjar även han snart tvivla på faderns oskuld.

Grannar och media vakar som hökar utanför Nathans hus och tillsammans med sin mamma tvingas de mer eller mindre barrikadera sig i hemmet. Den enda som lyckas få Nathan att känna sig som sitt gamla vanliga jag är bästa kompisen Ben. Hans syster är svårt sjuk i leukemi och Ben vet hur det känns att befinna sig mitt i en livskris. Nathan bestämmer sig till slut för att gå till botten med anklagelserna mot fadern och finner sådant som leder utredningen i en helt annan riktning. Men vad han finner ställer Nathan inför nya dilemman.

Nigel Hintons Utpekad handlar om att allt inte alltid är vad det ser ut att vara. Att få skulden för något som någon annan gjort är inte helt ovanligt, och ibland kan det leda till svåra konsekvenser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar