tisdag 15 januari 2013

Cry, baby

Femtonåriga Charlie har länge spanat på Danny och när hon får reda på att han ska gå på samma fest som hon, fixar hon till sig extra mycket. Innan hon sticker iväg till festen får hon kommentarer från sin pappa om att hon inte borde klä sig så utmanande, men Charlie tycker bara att han är gammeldags. På festen råkar Charlie dricka lite för mycket alkohol, men det är nog också tack vare den som hon får kyssa Danny. Och Danny tar med henne upp till ett sovrum.

Mycket mer än så minns inte Charlie, men misstankarna om att de gjorde mer än att bara kyssas hänger över henne som ett tungt moln. När Charlies mens uteblir och hon börjar känna sig illamående om morgnarna går sanningen upp för henne. Den där enda gången räckte för att hon skulle bli med barn. Det finns inte en chans att hon kan behålla barnet. Och inte en chans att hon kan berätta för sina föräldrar. Men det går inte heller att undanhålla sanningen för dem.

Jill Atkins Cry, baby utspelar sig i England, där tonårsgraviditeter är relativt vanligt och till en början tyckte jag att berättelsen kändes lite väl moralisk, men hela historien tar en ny vändning när Charlie bestämmer sig för att trots allt behålla barnet och börjar skapa ett band till sitt ofödda barn. Inkännande och realistiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar