lördag 20 maj 2017

Droppstensgrottans hemlighet

länk till adlibris eller bokus
Droppstensgrottans hemlighet är andra boken i serien om Klarabelladeckarna av Åsa Öhnell. Det är sommarlov och Klaras familj ska till Kreta en vecka. Men när det kommer fram visar det sig att researrangören har gjort nåt fel och de får inte rum på det hotell som de bokat. Som kompensation får familjen istället rum på ett mycket finare hotell. Det spelar i och för sig inte ett dugg roll för Klara eftersom storasyster Malin ändå inte vill bada utan bara spana på den snygge bartendern vid poolen. Skittråkigt! Så det är först när plötsligt bästa kompisen Bella dyker upp på hotellet med sina föräldrar som semestern ser ut att kunna bli lyckad.

På hotellet bor även en dokusåpakändis, Trixi Silva, en rätt så dryg och uppmärksamhetstörstande person, som under vistelsen får ännu mer uppmärksamhet när det visar sig att någon har stulit hennes smycken. Klara och Bella blir ofrivilligt indragna i fallet och börjar på egen hand luska och undersöka vem som kan ha stulit alla värdefulla smycken. Det osar sannerligen katt nånstans, men är ledtrådarna verkligen vad de ser ut att vara?

Detta är tredje boken om Klara och Bella som jag läser och det jag gillar med Klarabelladeckarna är att de är lättlästa och dessutom funkar väldigt bra för målgruppen utan att det blir vare sig för snällt eller mesigt. Det är klassiska deckarmysterium som presenteras i böckerna och spänningen är hög även i Droppstensgrottans hemlighet, framför allt mot slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar