måndag 5 mars 2018

Grottspanarna

Länk till adlibris och bokus
Annika Widholm har kommit ut med ännu en bok i serien om Malva och Hanna. Den här gången är tjejerna på besök hos Hannas morfar som har ett stort hus vid havet där de ska tillbringa en hel vecka av sommarlovet. Men det finns inget internet och visserligen finns där en fin strand man kan vara på, men vattnet är svinkallt och det är inte så lockande att bada. Så jättemycket att göra finns alltså inte, men så hittar Hanna en grotta. Den måste ju undersökas! Men då kommer Hannas morfar och säger att de absolut inte får gå in i grottan. Det är ingen som vet hur djup grottan är och Hannas morfar berättar om hur en pojke, när han själv var liten, gick in i grottan för att aldrig mer komma tillbaka.

Malva tycker det låter läskigt och håller med Hannas morfar om att de gott kan hålla sig utanför grottan, men Hanna är desto nyfiknare. När tjejerna nästa dag är på stranden igen försvinner Hanna. Malva är rätt säker på att kompisen trotsat sin morfars förbud och gått in i grottan. Malva har inget annat val än att följa efter in i mörkret där fladdermössen bor och försöka hitta Hanna.

Grottspanarna är fjärde boken om Hanna och Malva och Annika Widholm lyckas återigen skriva en engagerande och lättläst berättelse som är lagom för lågstadiet och den som gillar lite småläskiga, men inte för läskiga, böcker. En perfekt mysrysare, alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar