fredag 23 februari 2024

Extra allt

Länk till adlibris och bokus
Everlyn Billing hatar sitt namn. Alla kallar henne Bea istället. Alla utom pappas flickvän Kajsakarin som envisas med att säga Everlyn. Det är möjligt att pappas flickvän inte heller heter Kajsakarin, men Bea orkar inte lära sig det, pappa byter ju flickvän lika ofta som andra byter strumpor. 

Beas mamma Regina är en känd konstnär som flyttat till Berlin och Bea har förståelse för att hennes mamma lever ett upptaget liv och därför inte är så bra på att höra av sig. Inte desto mindre längtar hon tills de ska ses nästa gång. När kompisarna Immanuel och Lykke undrar när Bea ska träffa sin mamma nästa gång bara råkar Bea säga att hon ska åka och hälsa på i Berlin. Till påsk. Kompisarna blir glada för Beas skull, Bea har visserligen inte frågat varken mamma eller pappa om detta, men det är ju bara en detalj. Tyvärr visar det sig att varken mamma eller pappa verkar tycka detta är en höjdaridé. Pappa har redan planer för påsken och mamma är upptagen med en ny utställning. Men efter mycket om och men går föräldrarna till slut med på att Bea ska åka. Bea ser verkligen fram emot att hänga med mamma i ett vårigt Berlin. Men ingenting blir som hon tänkt sig. 

Extra allt av Cecilia Lidbeck är både rolig men också djupt tragisk. Det uppstår många komiska situationer och Lidbeck skriver på ett lättsamt vis, men det är så synd om Bea som bara längtar efter sin mammas uppmärksamhet men som aldrig får den fullt ut då mamman är mer upptagen av sig själv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar