torsdag 25 maj 2017

Maximus ring

Länk till adlibris och bokus
Maximus ring av Patrik Bergström är första delen i serien Legenden om örnfolket, en fantasyserie för lågstadiet. Remus tillhör örnfolket, ett folk som ser ut precis som människor, bara det att de är en knappt tvärhand höga. Örnfolket lever uppe i bergen på en ö som heter Argonia och som är delad i två riken. Örnfolket kan kommunicera med örnar och Remus bästa vän är också en örn som heter Aquila. Nere i dalen, i Flodhem, lever vanliga människor och dessa skyr Remus. Människorna jagar nämligen örnar och Remus anklagar också människorna för hans föräldrars död.

Men när vulkanen på ön vaknar hotas inte bara örnfolket, utan även människorna befinner sig i stor fara. Det enda som kan stoppa vulkanen från att få ett utbrott är en ring som tillhörde den mäktige trollkarlen Maximus och Remus får veta att han är den enda som skulle kunna finna ringen och med ringens hjälp stilla vulkanen som hotar att utplåna allt.

Tillsammans med örnen Aquila ger sig Remus av på jakt efter Maximus ring som finns gömd bland människorna. Det första som händer är att Remus och Aquila blir nedskjutna och Remus tvingas förlita sig på hjälpen från en människa.

Maximus ring bjuds läsaren in till en, vad som känns som, en rätt så omfattande fantasyvärld. Texten och meningarna i boken är i och för sig lättlästa, men här är många svåra namn att hålla reda på och det känns som att här finns en hel del bakgrundsinfo som man måste ha koll på och hålla i huvudet när man läser. Det här är inte riktigt min typ av bok, men jag kan tänka mig att Legenden om örnfolket kan funka som inkörsport för blivande fantasyälskare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar