tisdag 19 september 2017

Den olycksaliga återkomsten

Länk till adlibris och bokus
Tvillingarna Thornthwaites olycksaliga återkomst av Gareth P. Jones är en efterlängtad uppföljare till Tvillingarna Thornthwaites testamente. Första boken slutade visserligen med en vapenvila mellan Ovid och Orelli, efter att de i åratal försökt ta livet av varandra, men det slutade också med att hela herrgården Thornthwaite brann ned. Syskonen bor nu alltså mer eller mindre i en ruin (vissa delar är fortfarande beboeliga) samtidigt som en rumänsk hantverkare, Dragos, fått i uppdrag att restaurera herrgården. Deras butler är död och deras kokerska sitter i fängelse och de enda de har kvar att räkna som familj är trädgårdsmästaren Tom, hushållerskan Hazel och deras före detta barnsköterska syster Griddle. En stor förändring för tvillingarna är också att de numera går i skola i byn där de försöker smälta in och skaffa kompisar, något som inte är världens lättaste då deras familjs rykte är illa ansett av de flesta.

Tvillingarna Thornthtwaites olycksaliga återkomst börjar med att en för syskonen tidigare okänd morbror dyker upp för att upprätta kontakt och relation med sina syskonbarn. Samtidigt börjar den ena efter den andra mystiska olyckshändelsen inträffa. Som tur är har Ovid och Lorelli flera års erfarenhet av att klara livhanken i diverse dödsfällor, men vem är det som nu gillrar fällorna? Ovid och Lorelli bedyrar sin oskuld inför varandra, så vem är det egentligen som försöker ta livet av dem nu? Givetvis figurerar flera misstänkta typer i tvillingarnas närhet som möjligen skulle kunna vinna på tvillingarnas bortgång.

Precis som vid första mötet med Tvillingarna Thornthwaite är det här en trevlig, mysig och väldigt underhållande berättelse om än rätt så elak och våldsam.

2 kommentarer:

  1. Tycker den serien låter så himla härlig!

    SvaraRadera
  2. Ja! Den är urcharmig! Det är på sätt och vis som en barnversion av Morden i Midsomer. Inte riktigt, men det ger samma känsla liksom.

    SvaraRadera