fredag 15 september 2017

Skogens blod

Länk till adlibris och bokus
Lena Ollmark kan det här med läskiga berättelser. Skogens blod och andra skräckberättelser innehåller fem korta och lättlästa skräckisar för unga. De är faktiskt rätt bra läskiga och inte på något vis tillrättalagda.

Här är berättelsen om Peter som vill skydda vargarna under vargjakten och går med i Skogens blod, en hemlig organisation som sögs värna om vargarna. I berättelsen om mobbade Julia ser Julia äntligen sin chans att bli av med sina plågoandar när det börjar en ny kille på skolan. Här är Kalle som är livrädd för fåglar. Ingen förstår honom, men Kalle vet vad fåglarna är ute efter. Har man sett Hitchcocks Fåglarna så förstår man Kalle mer än väl. Fjärde berättelsen handlar om ett författarbesök som slutar med att var och en i klassen avslöjar sina allra värsta rädslor. Och så är det Saga som är sjukt nyfiken på det där Youtube-klippet som sägs vara värre än döden. Det visar sig faktiskt vara så.

Skogens blod är perfekta skräckberättelser att mysa till det med när höstmörkret faller och regnrusket utomhus sätter stämningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar