onsdag 7 februari 2018

De dödas stad

Länk till adlibris och bokus
Det finns en serie som lånas väldigt flitigt på min skola, nämligen Zombie City av Benni Bödker. (hans andra serie Zombie World går för övrigt också väldigt bra). Den handlar precis som det låter om en zombieapokalyps och den är framför allt populär bland åk 2 och 3. Jag har varit lite tveksam till att låna ut till tvåorna, men nu har jag läst första boken i serien, De dödas stad, och jo, de hugade barnen kan väl läsa den om de vill, men det är definitivt inget för den lättskrämde.

I De dödas stad träffar vi Krille, en kille som letat sig in i en övergiven matbutik. Det stinker av ruttet kött från kyldiskarna som inte längre är i funktion, det är skitigt och stökigt och knäpptyst i butiken. Krille är så klart ute efter något att äta, men några färskvaror finns knappast och han hoppas på att han åtminstone ska hitta lite konserver. Men Krille är inte helt ensam i butiken som han från början trodde, där finns också levande döda och när de får korn på Krille har han inget annat att försvara sig med än konservburkarna han försökt samla på sig. Det ser med andra ord väldigt mörkt ut för Krille...

Scenerna känns igen från framför allt Walking dead och berättelsen förstärks med läbbiga illustrationer i svartvitt av stapplande zombies med ruttna eller avslitna kroppsdelar. Det är rakt berättat utan krusiduller, vilket gör Zombie City relativt lättläst, vilket man får berömma Bödker för då hans böcker verkligen kan användas till att sätta i händerna på rätt så många av de lite mer motvilliga läsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar