fredag 2 februari 2018

Fotboll och fulspel

Länk till adlibris och bokus
Fotboll och fulspel är tredje delen i Marie Oskarssons serie Vänner 4ever, en lättläst kapitelbok som utspelar sig på lågstadiet och handlar om allt som man kan vara med om på lågstadiet, både i och utanför skolan. I Fotboll och fulspel handlar det om rastens fotbollsspelande. Edvin är den som allra helst spelar, speciellt nu när han fått en ny fotboll, och an drar med de andra i klassen på en match, han får till och med sig några som inte är så förtjusta i att spela fotboll.

Klassen delas in i två lag och till en början går det bra, men när tjejerna i Edvins motståndarlag börjar ta för sig och dessutom ta över matchen då är det inte kul längre. Edvin börjar skälla på sina lagkamrater och säga vad de gör fel. Till och med Edvins bästa kompis Jack reagerar. Och när Edvin hänger med Jack efter skolan och börjar skälla på Jacks lillebror för att han inte följer reglerna när de spelar, då går Edvin verkligen för långt. Inte konstigt om ingen längre vill spela fotboll med Edvin.

Klasskompisarna i Vänner 4ever löser tack och lov konflikten, men spänningen byggs upp under berättelsens gång och det är först i sista kapitlet som allt blir bra igen. Fotboll och fulspel är ännu en lyckad bok med vardagsanknytning, perfekt för lågstadiet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar