fredag 2 december 2022

Tick tack

Länk till adlibris och bokus
Tilly och hennes familj har nyligen flyttat till ett nytt hus. När Tilly är uppe på vinden hittar hon av en slump, gömd under en planka, ett äldre fickur. Tilly vrider upp klockan som börjar ticka. När hon ska gå ner från vinden med klockan i handen slår den plötsligt tolv och samtidigt går stegpinnen som Tilly står på av. Tilly faller och slår sig så illa att hon behöver åka till sjukhuset för att lägga om sitt ben. 

När Tilly undersöker klockan närmare upptäcker hon små droppar på urtavlan. Små röda droppar vid klockslagen 12, 3, 6 och 9. Klockan har också en inskription. Regina Aurora. Kan det vara klockans ägare? Tillys kompis Vera googlar och hittar en äldre kvinna som bor på ett ålderdomshem i samma stad som de. Vera och Tilly bestämmer sig för att åka dit och lämna över klockan. Men istället för att bli glad och tacksam flyr Regina som i panik när hon ser klockan. När ytterligare olyckor inträffar ser Tilly sambandet med dropparna på urtavlan. Varje gång en olycka inträffar är just vid det klockslag som det finns en blodsdroppe på. Nu vill Tilly inte längre ha klockan och försöker göra sig av med den. Men det visar sig vara omöjligt. För även om klockan kastas i soptunnan eller slängs under en körande bil så hittar klockan tillbaka till Tilly. Och dropparna på urtavlan lyser allt ilsknare rött...

Ewa Christina Johansson har många läsvärda rysartitlar i sin portfölj. Och även denna levererar. Det är läskigt på precis rätt nivå. Men jag hade gärna önskat få en bättre förklaring till den ondskefulla klockans existens, men det utelämnandet är nog inget som stör bokens målgrupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar