torsdag 2 februari 2023

Gamers

länk till adlibris och bokus
Stackars Lionel Silver har det inte lätt. Hans familj är en parodi på hurtig idrottsälskande familj. Mamma Tanja är idrottslärare på Lionels skola (och går för övrigt under öknamnet Tanja Tortyr), pappa Tom är före detta fotbollsproffs som ständigt blir igenkänd och stoppad på stan, och lillasyster Märta är så grym på fotboll så att hon får spela med de som är två år äldre än hon själv. Och Lionel, ja, han älskar också fotboll. Han spelar flera gånger i veckan och har en engagerad pappa som gärna följer med på träningarna och matcherna. Men Lionels problem är att han egentligen är bollrädd. Och därför tycker han att det är så mycket roligare att spela Golden Goal - världens bästa tv-spel. Lionel är riktigt skicklig på spelet. Trots att han bara får spela max en timme om dagen, för mer skärmtid än så har Lionel inte. 

När Lionel får reda på att det ska vara en stor Golden Goal-turnering i stan bara måste han vara med! Men hur ska han lyckas smita iväg när han dessutom har match samtidigt? Och utan att hans föräldrar får reda på det. För skulle de få nys om att Lionel ska spela en tv-spels-turnering istället för fotboll så kan han glömma att någonsin få spela en enda sekund av Golden Goal igen. 

Första boken i Andreas Palmaers relativt lättlästa serie Gamers heter Level 1 : Dubbelspel som är en både underhållande och spännande historia. Visst handlar det om fotboll, men man behöver inte alls uppskatta sporten lika mycket som Lionel och hans familj för att ha behållning av den här boken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar