tisdag 11 juli 2023

Rekordsommar

Länk till adlibris och bokus
Till skolavslutningen i tvåan önskar sig Joni en gul cykeldräkt som ser riktigt snabb ut. Jonis enda mål det här sommarlovet är att slå världsrekord i fortcykling! Jonis morfar säger att om man tränar kan man bli bra på vad som helst. Och Joni, hon tränar, men eftersom det nästan bara finns grusvägar där hon bor ute på landet så har hon inte riktigt de rätta förutsättningarna för att bli snabb nog. Men kanske kan hon få komma och bo hos morfar ett par dagar och cykla med honom på asfalt? Och morfar har minsann berättat att han är gammal cykelmästare så han skulle ju bli en utmärkt tränare!

Morfar och Joni lägger tillsammans upp ett riktigt bra träningsschema, men väl hos morfar så blir det aldrig någon cykling. Alltid är det nåt som kommer i vägen, antingen har morfar punka på sin cykel eller så har han sträckt lilltån eller så har cykeln blivit stulen. Läsaren anar rätt omgående att den där morfarn kanske inte alltid berättar sanningen men så småningom kommer den ju fram.

Rekordsommar av Malin Edgren är en lagom trevlig sommarbok om hemligheter, lögner och att våga möta sina rädslor. Jag skriver "lagom trevlig" för den är lite småputtrig ibland och inte alls så fartfylld och skojig som omslaget ger sken av. Dessutom tycker jag att morfadern känns som en blek kopia av Sambakungen i Lisbet och Sambakungen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar