tisdag 6 december 2022

Bad girls

Länk till adlibris och bokus
Jennifer Mathieus Bad girls utspelar sig i 1960-talets Texas. Evie är en bad girl. Hon röker, dricker, sminkar sig, hänger med killar och lyssnar på The Beatles. En av Evies kompisar har åkt in och ut från olika uppfostringsanstalter och Evies mamma och mormor är inte direkt förtjusta i Evies umgänge, men Evie är lojal mot sina vänner.

En kväll när tjejerna är ute är det en kille som förgriper sig på Evie. Evie stretar emot, men svimmar av. När hon vaknar till igen visar det sig att hon fått hjälp från oväntat håll. Överklasstjejen Diane har avvärjt våldtäkten, men har i tumultet dödat killen som försökte förgripa sig på Evie. Nu ligger han död på marken och tjejerna flyr. Evies förövare kommer liksom Diane från ett bättre ställt område och mordet på honom får därför stora rubriker i de lokala nyheterna. När en oskyldig kille, som både Evie och Diane har en relation till, pekas ut som mördare ställs saker och ting på sin spets. Kan de fortsätta att skydda varandra samtidigt som de försöker få den gripne killen friskriven från mordet?

Bad girls ger vibbar av Grease och West side story och det är en spännande berättelse om vänskap och lojalitet, klass och sociala skillnader. Men teman som tonårsgraviditeter och kvinnans rätt till att bestämma över sin egen kropp tas också upp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar