torsdag 8 december 2022

Snöstorm och kanelhjärtan

Länk till adlibris och bokus
Snöstorm och kanelhjärtan är en samling noveller där Karina Berg Johansson, Pernilla Gesén, Camilla Lagerqvist och Jesper Tillberg alla skrivit varsin novell som knyts ihop av en ramberättelse. Det är kvällen före julafton och det är full snöstorm ute. En långtradare fullastad med julklappar får sladd i halkan och välter. Därmed blockeras huvudvägen och alla bilar tvingas ta en omväg förbi den lilla byn med det gamla stationshuset som numera är ett café, känt för sin varma choklad och sina kanelhjärtan. Caféet är den plats där de fyra olika novellernas huvudkaraktärer sammanstrålar och som skänker värme, tröst och julkänsla till alla som denna lillejulafton finner sin väg till det lilla caféet.

Novellerna är som sagt vitt skilda. Vi träffar Appi som ser fram emot att gå på bal och som hoppas på att Han med stort H ska lägga märke till henne. Här finns Daniel som avskyr den här hålan och som bara vill tillbaka till Stockholm. Kalle är inte heller nöjd med att tillbringa ännu en jul med sin sportälskande familj. Men så träffar han Tomara. Och både Noel och Ellie längtar bort, de har båda bestämt sig för att inte fira jul hemma. Men på grund av olyckan kommer de ingenstans och istället finner de varandra. 

Snöstorm och kanelhjärtan är mysiga feelgood-berättelser som passar alldeles utmärkt att läsa för att komma i julstämning. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar