onsdag 4 januari 2023

Mutanterna

Länk till adlibris och bokus
Matteo föddes med en ovanlig mutation, en djurmutation. Han har fladdermusvingar. Under vanliga omständigheter lyckas han hålla sina vingar dolda under långärmade tröjor, men blir han arg eller stressad finns risken att vingarna vecklas ut. Det här är så klart inget han vill att någon annan ska få veta, allra minst hans plågoande Arvid som jämt är på honom i skolan. 

Matteo är ett av fem barn som för tolv år sedan föddes med dessa märkliga djurmutationer. Barnmorskan Kamala har i forskningssyfte följt barnen från det att de var spädbarn och håller noga uppsikt över deras utveckling. Men en dag stjäl någon hennes forskningsmaterial och det visar sig att någon vill mutantbarnen illa. För att skydda barnen för hon dem samman för första gången. Nu måste de lära känna varandra för att kunna samarbeta och kämpa för sina liv. 

Experimentet är första delen i serien Mutanterna, skriven av Ingela Korsell och Daniel Thollin. Det här är en spännande berättelse som varvar löpande text med illustrationer i serieformat, något som känns som ett lyckat format för att även locka de läsare som ogillar större textmängder. Det är genomgående högt tempo och första boken slutar med en cliffhanger som givetvis väcker nyfikenheten för nästa del i serien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar