tisdag 8 augusti 2023

Kärlekspizzan

Länk till adlibris och bokus
Kärlekspizzan är en bok jag haft på min att-läsa-lista läääänge. Med boken väl utläst kan jag bara skriva under på det som jag hört av flera kollegor: Johan Rundbergs bok om Movits är fantastiskt rolig, varm och bra. 

Movits är elva år och bor i Stockholm. Allt börjar när han hänger med kompisen Ruben som ska kolla när hans äldre bror skejtar på nån uppvisning. Skejtuppvisningen domineras av en skejtare som inte bara sätter alla tricks utan också visar sig vara en tjej. Och Movits blir ögonblickligen kär! Fast det fattar han inte förrän senare. Det som händer med Movits är att han mår fysiskt dåligt. Han blir illamående och svag och vill kräkas. Inte de mest vanliga förälskelsesymtomen, men så är det, Movits är totalt förälskad. Nu måste han hitta på ett sätt att få tjejen att lägga märke till honom. Och eftersom hon uppenbarligen gillar att skejta och hänger vid skejtrampen, så är det så klart störst chans för Movits att hon ska lägga märke till honom om även han börjar hänga vid rampen. Och börjar skejta. 

Nu slumpar det sig så att Movits som inte alls är någon grym skejtare råkar sätta ett rätt så svårt tricks som någon bara råkar filma och lägga ut på Youtube. Filmen blir givetvis viral, tv hör av sig och en enorm ramp byggs åt Movits för att han ska kunna visa upp sitt tricks i tv. Hur i hela fridens namn ska han krångla sig ur det här nu?

Johan Rundbergs osannolika historia övertygar och känns totalt trovärdig. Trots allt. För Movits är en sån som bara råkar hamna i situationer som känns totalt osannolika och ändå känns det självklart att det ska hända. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar