söndag 5 november 2023

Anno & Issa

Länk till adlibris och bokus
Våren har äntligen kommit till Falkenberg! Anno och Jakob som är bästisar har längtat hela vintern efter att gatorna ska bli rensopade så att de kan inleda skejtsäsongen. I skejtparken lär de känna Issa som hänger med lite äldre tjejer även om hon är lika gammal som tolvåriga Anno och Jakob. Anno imponeras av Issas coola sätt och vill gärna lära känna henne mer. Utan att säga nåt till Jakob börjar Anno hänga i skejtparken med förhoppningen att träffa Issa. Av nån anledning vill hon vara ensam med Issa, lära känna henne utan Jakob. 

Issa tipsar Anno om ett skejtläger i sommar som båda tjejerna jättegärna vill åka på. Men det visar sig att lägret krockar med när Anno ska åka till Norrland och hälsa på sina morföräldrar. Anno, som bara träffa sina morföräldrar en gång om året, vill gärna med till Norrland, men den här sommaren vill hon ännu hellre åka på läger tillsammans med Issa. Annos mamma säger dock bestämt nej och därmed slås Annos drömmar om sommarlägret i kras. Hur ska hon göra för att övertyga sin mamma? Det är ju inte bara på grund av skejtingen hon så gärna vill åka på lägret. En stor anledning är ju också Issa som får det att pirra i Anno. Anno skulle så gärna vilja prata med Jakob om vad hon känner för Issa, men han beter sig underligt numera, det är som att de inte är kompisar längre och Anno vet inte hur hon ska göra med nånting längre.

Anno & Issa är en roman som kombinerar prosa med grafiskt innehåll. Linnea Lundborg skriver om kärleken till att skejta, första kärleken och hur den gå ut över förhållandet med bästa kompisen. Det är många och stora relationsfrågor som är i fokus och som är blir jobbiga för en tolvåring att hantera. Men till slut så löser det sig. Ylva Okneliud står för illustrationerna som delvis förekommer i serieformat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar